dobry den,chcela by som sa vas opytat na dceru / v juli bude mat 3 roky / a na syna / v juni bude mat 7 rokov/. mala nam zacala chodit az v 16.mesiaci a dlho sa v postielke otacala len na jednu stranu a celkovo bola taka stuhnutejsia.prvu slabiku skusila okolo jedneho roku ,ale po asi 3 tyzdnoch uz nehovorila ani to a zacala to znovu skusat az okolo dvoch rokov..dnes ma 2 roky a 9 mesiacov a jej slovna zasoba je okolo 25-30 slov,skusa uz zlahka spajat dvojslovne vety,ale je to velmi biedne a rozumieme jej len my...boli sme aj na logo a psycho vysetreni,kde jej vysiel omeskany vyvin okolo 9mesiacov na logo a takmer rok na psychologickom vysetreni..bohuzial aj velmi malo rozumie a pozna,takze je stale obrovsky problem sa s nou dohovorit.cikat na nocnik/zachod/ sa ucime uz rok..-uz sa aspon vycika,ale stale sa vobec nevie vypytat a uz vobec nie dopredu..a kakat takmer vobec nechce do zachodu,pocka,kym ju ulozime vecer spinkat a vykaka sa do plienky,napriek tomu,ze aj pol hodinu skusame pred spanim na zachode kakat..chcem sa opytat,ci s nou mame len robit vsetko doma poda pokynou logo a psycho,ale by sme mali ziadat aj nejake odbornejsie vysetrenia? v roku a potom v dvoch jej robili EEG a bolo dobre..a este by som chcela poradit,ci je vhodne ju davat do skolky,kde jej nikto nebude rozumiem a pravdepodobne bude mat problem s cikanim a kakanim,takze ak by nam to v skolke aj vydrzali tolerovat,ci nemoze z toho mat nejaku tramu,ked sa jej asi deti budu z viacerych dovodov posmievat...
a druha otazka otazka sa tyka syna,ktory je prvak,nadpriemerne inteligentny a chodi prvy rocnik do skoly pre nadane deti.ucivo zatial zvlada bezproblemov,len nam coraz viac vyskakuje nepozornos a neschopnost sustredi sa na to,co robi..odmalicka reaguje uplne na csetko,takze pre neho velky problem niekde sa zastavit,lebo vzapati nieco vidi alebo pocuje a je zase uplne inde.prvy polrok bol v pohode,ale teraz uz nie je schopny ani urobit jednu stranu s prikladmi bez toho,aby nejaky nevynechal,skontrolovat 4vetny diktat je priam nemozne,lebo nie je schopny to dobre a systematicky sledovat,odpisuje text s mnohymi chybami a ma aj trochu problem pochopit text..viete mi poradit ako by sme mu mali pomoct,pretoze my uz nevieme co dalej,uz sme vyskusali vsetko a je to stale horsie..rozmyslala som nad neurofeedbackom a to by som vas tiez chcela poprosit,ci mi neviete poradit kde / byvama BA III / a ci nieco moze preplacat aj poistovna,lebo to,co som zbezne pozerala na internete bude asi hodny napor na penazenku.dakujem krasne za radu a pomoc,kotianova