Prírodné zahusťovadlá

Obrázok
Chcete recept na vyskúšané kysnuté cesto? Neviete uvariť ryžu? Chcete poradiť ako jednoducho pripaviť džem? Máte recept ktorý sa Vám nepodaril a chcete vedieť prečo? Chcete tip na domáci spotrebič?

Spýtaje sa, náš šéfkuchár Vám odpovie. Neporadíme Vám však ako získať späť neverného manžela, ani ako dosiahnuť aby Vaše deti s radosťou jedli špenát.
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Prírodné zahusťovadlá

Poslaťod vendo7 » Uto 15.Máj. 2012 18:55

Dobrý deň,

zaujal ma Váš príspevok k zamusťovaniu mäsa. Tam je pole široké, pomôže aj zemiak.

Ale čo so zahustením zeleninovej omáčky, konkrétne pradajkovej? Ak ju prevarím, dostane takú "pretlakovú" chuť. Keď robím omáčku na špagety, na 1 až 2Pl oliváku jemne usmažím sekaný cesnak ale len rozvoniam, pridám čili (alebo ho vytopím v oleji vopred)? bazalku, a zalejem 1/2 krabicou rôzne typy passata di pomodori + 1/2 krabice výplach voda, resp. sekané chopped rajčiny, alebo čerstvé (nikdy však nekombinovať - raz som to vyskúšal a nebolo to ani zvoza ani na vozidlo)...
Prihodím drvený kmín, bobkáč, čerstvo mleté korenie aj korander, aj pár guličiek čierne + biele kor., trochu karí, dochutím 3Pl cukru na 1 Pl vínneho ocru. pridím čili, bazalky aj sušené, a nechám len do prebublania, nie do varu.
Po odstavení alebo tesne pred pridám kapary, a čerstvo (tentoraz už lisovaný) cesnak. Mám ešte variácie s cibuľou a rybičkami...

Experimentálne som zahusťoval 1 ČL gustin, nebolo to ono, viac malo úspech bambino rozmiešať...

omáčka má byť tekutá ale nemá prskať keď pri jedení kvapne, potreboval by som tak trošku do "rôsolu" konzistenciu, priemyselné omáčky používajú xanthán, ale ani ten neviem kde kúpiť...


Poradíte mi ??? Ďakujem.
vendo7
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Pon 14.Máj. 2012 20:15

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Späť na Pavol Lipták

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia