akým syrom začať?

[ img ]
Odborníčka na výživu Vám rada zodpovie hlavne na tieto okruhy otázok: výživa počas tehotnosti, výživa dojčiacich mamičiek, výživa dojčiat a batoliat, dojčenie, prípravky mliečnej výživy, zaraďovanie nemliečnych potravín, obsah živín v potravinách, potravinové alergie, diéty, neznášanlivosť mlieka, bezlepkova diéta a pod.

Poradňa je neaktívna. Využite ju ako archív zodpovedaných otázok.

Archív zodpovedaných otázok od MUDr. Babinskej od roku 2004 nájdete TU
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Poslaťod gabo@redakcia »

Dobrý deň. Pre začiatok sú vhodné mäkké tvarohové syry (napr. cottage cheese neochutený, lučina a pod.) pre ich nižší obsah soli. Pre malé dieťa je výhodou, že majú nižší obsah soli, obsahujú však i menej vápnika (cca 60 mg v 100 g syra). Po 1. roku sa do výživy zaraďujú i tvrdé a tavené syry. Tvrdé syry sú síce slanšie, ale sú veľmi bohaté na vápnik (napr. eidam 800 mg v 100 g). Dieťa by ich malo dostávať v dávke približne 20 g (plátok). Tavené syry sú o čosi chudobnejšie na vápnik než tvrdé syry, navyše taviace soli zhoršujú vstrebávanie vápnika. Plesňové syry nie sú pre malé dieťa vhodné.
gabo@redakcia
Site Admin
 
Príspevky: 674


vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Späť na MUDr. Katarína Babinská, PhD. (Poradňa o výžive)

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia